0761 200 600
contact@utilajexpert.ro
Acceseaza prima pagina

Politica de returnare


Daca doresti sa returnezi o comanda sau un produs, la noi este foarte simplu. Trebuie doar sa ne scrii un email la adresa contact@utilajexpert.ro in cadrul caruia trebuie sa specifici motivul returului, numarul facturii si datele de contact.

Dorim sa te asiguram faptul ca, lucram constant la imbunatatirea procesului pentru ca stim ca uneori se intampla sa nu fii foarte multumit de algerea facuta.

Ne dorim ca interactiunea ta cu magazinul nostru online sa fie una placuta, prin urmare prezentam 3 situatii posibile prin care tu poti alege sa faci un retur.

I. Dreptul de retragere

Ai dreptul sa te retragi dintr-un contract in termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produsului, fara a fi nevoie sa justifici decizia de retragere si fara a suporta orice costuri, altele decat costurile directe de returnare a produselor.

Te informam asupra faptului ca, produsele returnate nu trebuie sa prezinte modificari fizice, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice sau electrice. Produsele le returnezi in ambalajele originale impreuna cu toate accesoriile, manualele de utilizare, Certificatul de garantie si o copie a facturii fiscale.

Noi iti rambursam toata suma primita, inclusiv costurile de livrare (in cazul in care s-au aplicat), in termen de 14 zile de la primirea produsului. Suma va fi rambursata in contul bancar mentionat de tine.
Te rugam sa returnezi produsele cu aceeasi firma de curierat, utilizata pentru livrarea initiala si sa le ambalezi corespunzator.

Produsele care urmeaza sa fie returnate nu vor fi primite decat daca sunt corect ambalate in colete, si expediate la adresa mentionata de noi. Nu vom ridica colete expediate pe alta adresa, si nu vom ridica coletele de la oficiile postale. Nu se accepta coletele cu plata ramburs.

Ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului.
Nu se accepta produsele returnate care prezinta modificari fizice, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice sau electrice.

In cazul in care produsul returnat de tine nu este in aceeasi stare ca atunci cand a fost livrat si nu mai poate fi vandut ca nou, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau de a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzare a produsului ca produs folosit sau, la alegerea ta, iti retrimitem produsul.

Vei fi anuntat in termen de 72 de ore de la primirea coletului de situatie si vei avea posibilitatea de a reprimi, pe cheltuiala proprie, produsele care nu se mai afla in aceeasi stare in care au fost livrate initial, sau de a fi de acord cu aducerea acestor produse la starea initiala.
Pentru returnarile de produse uzate, deteriorate, neambalate, etc., este posibil sa percepem o taxa suplimentara pentru a le readuce in starea initiala, care poate fi intre 0% și 50% din valoarea initiala a produsului, cu acordul tau.

II. Lipsa de conformitate a produselor

Produsele livrate ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile prezentate pe site, sunt considerate neconforme. Acestea pot fi returnate prin Notificare scrisa emisa catre noi, Utilaj Expert Distribution SRL (email sau scrisoare postala).
Iti oferim posibilitatea de a opta pentru inlocuirea produsului cu unul conform, pentru restituirea sumei, care va contine inclusiv valoarea transportului sau pentru achizitionarea unui produs similar.
In cazul in care, optezi pentru achizitionarea unui produs similar, trebuie sa achiti diferenta pana la acoperirea integrala a pretului noului produs, in cazul in care pretul noului produs este mai mare fata de pretul produsului achizitionat initial. In situatia in care, pretul noului produs este mai mic fata de pretul produsului achizitionat initial, iti rambursam diferenta de suma, pana la valoarea noului produs.
In cazul in care, optezi pentru restituirea sumei, aceasta va fi rambursata in contul bancar transmis de tine.

Cheltuielile ocazionate de punere in conformitate sunt suportate de noi, Utilaj Expert Distribution SRL, inclusiv costurile de transport (in aria de acoperire Fan Courier cu kilometri 0).

III. Produse defecte

In situatia in care, produsele achizitionate de tine sunt nefunctionale sau prezinta vicii de fabricatie, vor fi inlocuite cu un produs functional, cu conditia sa ne scrii in termen de 24 de ore, de la primirea produsului.

In cazul in care, produsul nu mai este disponibil, iti restituim intreaga suma sau, cu acordul tau, se va inlocui cu un produs similar.
In cazul in care, suma trebuie restituita, aceasta va fi rambursata in contul bancar mentionat de tine.
In cazul in care, optezi pentru achizitionarea unui produs similar, trebuie sa achiti diferenta pana la acoperirea integrala a pretului noului produs, in cazul in care pretul noului produs este mai mare fata de pretul produsului achizitionat initial.
In situatia in care, pretul noului produs este mai mic fata de pretul produsului achizitionat initial, iti rambursam diferenta de suma, pana la valoarea noului produs.

Cheltuielile de transport sunt suportate integral de noi, Utilaj Expert Distribution SRL (in aria de acoperire Fan Courier cu kilometri 0).

In cazul in care, ne scrii dupa termenul de 24 de ore de la primirea produsului, acesta va face obiectul conditiilor generale de garantie.

Toate produsele comercializate de magazinul nostru online beneficiaza de garantie si service.
Nu poti invoca Garantia in cazul utilizarii produselor in mod incorect sau impropriu.

IV. Exceptii retur

Nu se pot returna produsele aflate in una sau in mai multe situatii, din cele enumerate:

  • Produsele utilizate sau care prezinta urme de montaj;
  • Produsele care au etichetele de identificare deteriorate sau lipsa;
  • Produsele care au ambalajul original deteriorat;
  • Produsele neambalate in ambalajul original;
  • Produsele care au fost livrate cu bonusuri sau cadouri si nu se mai afla in ambalajul original sau in starea initiala;
  • Produsele comercializate de alti agenti economici;
  • Produsele pentru care la momentul confirmarii comenzii s-a specificat faptul ca nu se pot returna. Produsele din aceasta categorie fac obiectul unui acord scris intre Vanzator si Cumparator, si sunt definite ca fiind Comanda speciala. Din categoria Comanda speciala, fac parte produsele care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului, dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a achitarii unui avans sau produsele care suporta modificari fata de starea initiala, in termenii agreati de parti.

Produsele aflate in situatiile prezentate nu vor fi acceptate la retur si nu avem posibilitatea de a rambursa contravaloarea acestora.

Daca ridici produsele de la sediu, nu se considera comert la distanta, prin urmare nu poti beneficia de dreptul de denuntare in 14 zile. Te rugam sa verifici produsul in prezenta personalului nostru la ridicare, si sa nu semnezi documentele aferente pana cand produsul nu a fost testat corespunzator.

In completarea Politicii de retur te rugam sa citesti si sectiunea TERMENI SI CONDITII din cadrul site-ului.

In cazul in care, sunt necesare informatii suplimentare, te rugam sa ne contactezi pe adresa de email contact@utilajexpert.ro sau la numarul telefon 0761 200 600.