0761 200 600
contact@utilajexpert.ro
Acceseaza prima pagina
blog-cutite-abricht

Reglarea corecta si precisa a cutitelor de abricht

Chiar si astazi, unii tamplari isi seteaza cutitele in mod necorespunzator si ineficient. Configurarea folosind o bara de lemn pe spatele masinii de rindeluit a fost cea mai putin precisa tehnica pe care am intalnito. Bara se deplaseaza 1 cm atunci cand cutitul este miscat in sus si in jos atat de mult timp incat tamburul abia se invarte.

Dispozitivul de centrare cu magnet este o abordare diferita, usor mai precisa. Putem seta cutitele la aceeasi inaltime cel putin folosind aceasta metoda.

Alte optiuni necesita cutite de rindeluit speciale sau modificari unice ale tamburului. Exista sisteme cu arcuri care imping cutitele cu ajutorul unor arcuri in capul arborelui. Arcurile se uzeaza in cele din urma fiind una dintre probleme. In plus, acestea sunt rapid infundate de aschii si praf. O alta metoda implica alinierea cutitelor cu canelurile care au fost trasate in ele. Cu toate acestea, aceste caneluri slabesc cutitul, facandu-l mai probabil sa se rupa. Costul mare al unei masini sau al cutitelor de abricht specializate este un alt dezavantaj al acestor metode.

Uitati de configuratiile complicate ale cutitelor

 Cutitele de abricht trebuie sa fie setate rapid si precis in ax pentru a satisface cererea tot mai mare de precizie si calitate a suprafetelor. Dispozitivul de centrare CMT este unul dintre cele mai bune si mai precise dispozitive de reglare disponibile. Puteti seta un cutit de rindeluire cu usurinta, precizie si rapiditate cu ajutorul acestui dispozitiv de reglare magnetic. Avantajul cheie este ca toate lamele sunt setate exact la aceeasi inaltime datorita unei scari micrometrice. Doar cutitul pozitionat mai sus ar intra in taiere daca ar exista o diferenta de inaltime intre ele. Suprafata nu ar fi plana si neteda si s-ar toci rapid. Daca folositi propriul dvs. dispozitiv de reglare CMT, aceasta situatie va fi evitata.

Respectarea regulilor de aliniament pe ax

Asezati dispozitivul de reglare pe tambur, apoi rotiti pentru a fixa magnetul acolo. Veti obtine apoi valoarea implicita zero. Procedati corect pe ambele parti si blocati magnetul la valoarea implicita zero. Puneti dispozitivele la inceputul si la sfarsitul tamburului, introduceti cutitul si o pana in canelura, iar magnetii vor retine cutitul in acelasi loc. In plus, dispozitivele trebuie sa fie perpendiculare pe tambur. Ridicati cutitul deasupra cu pana la 1 mm cu ajutorul surubului de reglare dupa deblocarea primului dispozitiv de fixare. Cutitul va fi ridicat cu 1,5 mm intr-o rotatie completa. Blocati si strangeti toate suruburile cutitelor inainte de a seta aceasta valoare pe cealalta parte a tamburului si de a bloca dispozitivul de fixare. Restul cutitelor din tambur ar trebui sa fie puse in dispozitiv folosind aceeasi pre-setare.

Asezati dispozitivul pe suprafata mesei si reglati inaltimea magnetului din mijloc astfel incat acesta sa se intalneasca cu suprafata. Blocati aceasta pozitie; magnetul se va afla apoi in pozitia implicita de zero spre masa. Celalalt disp. in acelasi mod. Asezati cutitul in canelura. Magnetul central va retine cutitul atunci cand sunt montate pe ax cu magnetul din stanga pe masa de iesire si magnetul din dreapta pe cea de intrare. Partea opusa ar trebui sa urmeze exemplul.

Pentru a regla inaltimea cutitului, deblocati dispozitivul de reglare si rotiti surubul de reglare cu o tura. Apoi, blocati din nou dispozitivele de fixare si reglati inaltimea cutitului pe partea opusa. In cele din urma, blocati dispozitivul si strangeti toate suruburile de fixare. Folositi aceleasi valori pentru a potrivi cutitele ramase; nu ajustati dispozitivul de centrare pentru ca toate cutitele sa aiba aceeasi inaltime.

Alte idei interesante

ce-este-frezare-articol-blog

Descopera secretele frezarii metalului: un ghid esential care acopera frezarea orizontala, verticala si CNC, cu o analiza detaliata a masinii de frezat OPTImill...