0761 200 600
contact@utilajexpert.ro
Acceseaza prima pagina
blog-panze-circular-numar-dinti

Notiuni de baza pentru a cunoaste numarul de dinti ai unei panze circulare

Panzele de circular vin in diferite configuratii si tipuri specifice, cum ar fi de debitat sau de despicat. De asemenea, acestea pot avea o varietate de dinti pe inch (TPI), in functie de nevoile dumneavoastra specifice. Cunoscand configuratia dintilor va poate ajuta sa determinati daca aceasta o face mai mult sau mai putin eficienta la taierea anumitor materiale, cum ar fi lemnul sau plasticul. Numarul de dinti pe inch pe o panza circulara este determinat de materialul care se taie si de grosimea acestuia. Cu cat numarul de dinti pe inch este mai mare, cu atat produsul finit va fi mai neted.

Numarul de dinti ai panzei de fierastrau este un factor important care determina modul in care se comporta fierastraul. Fie ca luam in considerare o panza de fierastrau de tib panglica sau o panza de fierastrau circular, numarul de dinti determina tipul de taiere pe care il obtineti. Cu cat numarul de dinti pe centimetru este mai mare, cu atat taietura este mai fina si viceversa.

In fabricarea panzei de fierastrau, dintii sunt dispuși pe suprafata unei lame de fierastrau pentru a creste eficienta taierii. Numarul de dinti si configuratia acestora pot fi diferite in functie de factori precum tipul de material care urmeaza sa fie taiat si duritatea acestuia. De exemplu, daca un lemn moale va fi taiat cu o panza de fierastrau fabricata pentru metal sau beton, atunci vor fi necesari mai putini dinti, deoarece acestea au o rezistenta mai mica in raport cu rigiditatea lor decat lemnul dur.

Puteti utiliza o panza de fierastrau pentru diverse functii, cum ar fi taierea prin descpicare, taierea transversala sau taierea in unghi. Numarul de dinti va varia in functie de ceea ce doriti sa faceti cu lama de fierastrau. De exemplu, pentru lucrarile de despicare, numarul de dinti va fi mai mic decat cel de taiere transversala si de taiere in unghi, astfel incat sa creasca eficienta. O panza de fierastrau de despicat lemn are mai putini dinti si o viteza de rotatie mai mica decat panzele circulare pentru taieri transversale.

Pe scurt, cu cat lama de fierastrau are mai multi dinti, cu atat se poate descurca mai bine cu taierea transversala. Pe de alta parte, daca vreti sa taiati transversal, numim aceasta actiune taiere incrucisata. intr-un astfel de scenariu, veti avea mai multi dinti pe panza circulara. Apoi, daca nu sunteti sigur ce veti face cu lama de fierastrau, o lama de fierastrau de uz general ar fi o alegere potrivita, care va permite sa efectuati o multime de alte sarcini de taiere.

In acest moment, ar trebui sa fie clar ca exista multi factori de luat in considerare atunci cand alegeti lama de fierastrau potrivita pentru proiectul sau lucrarea dumneavoastra. Nu va puteti uita doar la numarul de dinti si sa luati o decizie - trebuie sa intelegeti sarcinile pe care le veti efectua cu fierastraul. Indiferent ce doriti sa taiati, este important sa obtineți cele mai bune rezultate posibile, motiv pentru care trebuie sa luati in considerare toti acesti factori in prealabil.

Alte idei interesante

ce-este-frezare-articol-blog

Descopera secretele frezarii metalului: un ghid esential care acopera frezarea orizontala, verticala si CNC, cu o analiza detaliata a masinii de frezat OPTImill...