0761 200 600
contact@utilajexpert.ro
Acceseaza prima pagina
blog-alegerea-corecta-transpalet

Cum sa alegi un transpalet ideal pentru afacerea ta

Sunt instrumente nepretuite care va pot face depozitul mai productiv si pot ajuta personalul sa isi indeplineasca sarcinile cu usurinta. Cu toate acestea, alegerea celui potrivit poate fi un proces dificil, mai ales avand in vedere ca exista atat de multi producatori diferiti care ofera o gama larga de optiuni. Apoi, exista si alti factori de luat in considerare, cum ar fi capacitatea de greutate si gradul de incarcare de care aveti nevoie pentru a opera in siguranta si cu un stres minim.

Dar cum anume alegeti 
transpaletul ideal pentru compania dumneavoastra? Aflati citind in continuare.

Capacitatea de incarcare

Capacitatea de incarcare trebuie luata in considerare atunci cand faceti o achizitie de acest gen. In esenta, fiecare echipament va avea o capacitate de greutate, iar respectarea acestei limite de incarcare este cruciala. Riscul de supraincarcare se extinde asupra lucratorilor si inventarului dvs. Exista sansa ca marfa fragila sa se piarda, sa se intample accidente si sa se produca raniri grave in cadrul activitatii. Asigurati-va ca sunteti constienti de restrictiile de greutate pentru produsele dumneavoastra, astfel incat sa puteti selecta un transpalet adecvat pentru a minimiza pericolul.

Lungimea furcilor

Dimensiunea furcii este importanta in timp ce ridicati si lasati paletii. Cu alte cuvinte, nu veti putea lucra in siguranta si eficient daca nu aveti echipamentul potrivit. Manevrabilitatea poate fi afectata de furcile care sunt fie prea lungi, fie prea scurte. Ca regula generala, aveti nevoie de furci mai lungi daca paletii dvs. sunt mai lungi. Pentru o potrivire cat mai buna pe marfurile din depozitul dumneavoastra, asigurati-va ca furnizati dimensiunile exacte.

Dimensiune

Dimensiunea echipamentului propriu-zis este un aspect care nu trebuie neglijat. Desi cricurile pentru paleti sunt prin natura lor compacte si simplu de manevrat in locuri minuscule, dimensiunile lor pot varia, asa ca acest lucru trebuie luat in considerare atunci cand se ia orice decizie. De exemplu, ar putea fi recomandabil sa va uitati la ceva de natura compacta daca aleile dvs. sunt inguste. Alternativ, un model mai mare ar fi alegerea ideala daca aveti un pic mai mult spatiu pentru a lucra. Nu uitați sa luati intotdeauna in considerare cultura locului de munca atunci cand luati decizii de acest tip.

Electrice versus manuale

Decideti daca doriti un transpalet electric sau manual, acesta fiind ultimul aspect pe care il luati in considerare atunci cand faceti selectia. In general, transpaletele electrice, precum EHW 12, sunt mai sigure, mai eficiente si mai simplu de utilizat decat echivalentele lor manuale.

Concluzie

Ganditi-va la confortul pe care vi-l va oferi faptul ca stiti ca lucrati cu un model care reduce oboseala operatorului, creste randamentul si are o serie de caracteristici de siguranta, cum ar fi oprirea de urgenta si franele electrice. Nu uitati ca numeroasele avantaje ale unui transpalet electric depasesc dezavantajele. Optiunile manuale, pe de alta parte, necesita mai multa munca fizica, dar sunt mai accesibile. Prin urmare, sunt o alegere fantastica daca detineti o afacere mica sau doriti sa reduceti costul total. In functie de instalatia in care lucrati, ati putea alege sa folositi una dintre ele in locul celeilalte sau o combinatie a celor doua.

Nu uitați sa luati in considerare urmatoarele atunci cand alegeti intre transpaletele electrice si cele manuale:
  • Buget;
  • Bugetul de intretinere;
  • Dimensiunile si greutatea incarcaturilor care sunt transportate;
  • Distanta parcursa si dimensiunea culoarului.

Alte idei interesante

ce-este-frezare-articol-blog

Descopera secretele frezarii metalului: un ghid esential care acopera frezarea orizontala, verticala si CNC, cu o analiza detaliata a masinii de frezat OPTImill...