0761 200 600
contact@utilajexpert.ro
Acceseaza prima pagina
ce-ulei-se-pune-la-compresor-de-aer

Ce ulei se pune la un compresor de aer?

Uleiul compresoarelor de aer: ce este si care este cel care trebuie folosit?

Ca si masinile compresoarele de aer lubrifiate necesita un nivel corect de ulei. Uleiul pentru compresoarele de aer este folosit pentru a unge componentele mecanice cu scopul de a preveni orice deteriorare din cauza utilizarii excesive si de a favoriza comprimarea aerului.

Exista doua tipuri de ulei pentru compresoarele de aer: ulei mineral si ulei sintetic. Acesti lubrifianti variaza in functie de vascozitatea lor si de aditivii continuți: Uleiul mineral este produs din rafinarea petrolului. Uleiul sintetic este creat in laboratoare. In general, acesta permite compresoarelor sa functioneze intr-un mod mai silentios si poate fi utilizat cu o gama mai larga de temperaturi decat uleiul mineral, deoarece protejeaza unealta de supraancalzire. Ce tip de ulei ar trebui sa folosesc pentru compresorul meu de aer? Raspunsul nu este univoc si variaza in functie de mai multe aspecte. In general, alegerea uleiului pentru compresorul de aer depinde de tipul de compresoare pe care il utilizați, de ciclul de viata al acestuia si de modul in care il utilizati. Acestea sunt utilizate in mod obisnuit pentru a produce cantitati mari de marfuri si industrii din diferite sectoare.
Atat uleiul mineral, cat si cel sintetic sunt potrivite pentru compresoarele de aer. In mod normal, uleiul de origine minerala este perfect pentru compresoarele cu dimensiuni mici sau medii, care functioneaza din cand in cand. Acestea sunt alese mai ales pentru compresoarele folosite la domiciliu. In schimb, daca compresoarele dvs. isi găsesc aplicatii profesionale sau industriale, puteti opta pentru uleiul sintetic, care ofera mai multa protectie impotriva supraincalzirii. Este recomandabil sa verificati manualul compresorului dumneavoastra inainte de a folosi acest tip de 
ulei.

De ce sa folositi uleiul potrivit pentru compresorul dumneavoastra?

Folosirea uleiului potrivit pe compresorul dumneavoastra aduce mult mai multe avantaje decat functia sa principala de protectie a componentelor mecanice si a motorului in sine.
  • Absorbtia caldurii: uleiul pentru compresoare permite absorbtia caldurii provenite din faza de compresie, precum si lucrul la temperaturi mai scazute.
  • Diminuarea oxigenului: aditivii din cadrul uleiului pentru compresoare de aer incetinesc procesele de oxigenare si acidificare.
  • Imbunatatirea ciclului de viata al compresorului: lubrifiantul potrivit diminueaza posibilele defectiuni neasteptate si asigura protectia tuturor elementelor interne si in momentele de stationare.

Fiecare compresor de aer are nevoie de ulei?

Compresoare cu piston fara ulei

Unele industrii, cum ar fi cea farmaceutica sau cea alimentara si a bauturilor, se preocupa mai mult decat altele de calitatea produselor, pentru a evita daunele de reputație. Prin urmare, acestea solicita un grad mai ridicat de puritate a aerului comprimat, care nu trebuie sa contina nicio picatură de ulei. Uneori, nici macar utilizarea filtrelor nu este suficienta.

Alte idei interesante

ce-este-frezare-articol-blog

Descopera secretele frezarii metalului: un ghid esential care acopera frezarea orizontala, verticala si CNC, cu o analiza detaliata a masinii de frezat OPTImill...