0761 200 600
contact@utilajexpert.ro
Acceseaza prima pagina
ce-panza-folosesc-pentru-lemn-de-senta-tare

Ce fel de panza circulara folosesc pentru lemn de esenta tare?

Atunci cand stiti ce panza de fierastrau circular este cea mai buna pentru tăierea lemnului de esenta tare, va puteti restrange alegerile la producătorii si modelele de panze circulare sugerate. Cu toate acestea, cunoasterea urmatoarelor aspecte cruciale de care trebuie sa tineti cont va poate ajuta, de asemenea, sa alegeti cea mai buna panza de fierastrau circular pentru cerintele dumneavoastra:

Diametrul panzei circulare


Diametrul este un aspect care trebuie luat in considerare atunci cand se decide ce fel de lama se alege. Lamele de fierastrau sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, inclusiv 7-1/4′′ si multe altele. Cu toate acestea, majoritatea panzelor de fierastrau circular pe care le-am examinat au un diametru de 7-1/4′. Prin urmare, este important sa folositi o lama de fierastrau cu diametrul corespunzător atunci cand taiati lemn de esenta tare. De asemenea, va fi util daca veti cauta RPM-ul precis al ferastraului. Este crucial sa verificati aceste detalii, deoarece lama de fierastrau nu poate fi mai mare decat cea pe care o necesita fierastraul circular. Prin urmare, trebuie să citiți dimensiunile panzei de fierastrau de pe etichet. In plus, uitati-va prin cerintele sculei electrice. Pe fata panzei de fierastrau circular, puteti descoperi diametrul. Pe partea din fata a panzei de fierastrau, puteti descoperi, de asemenea, dimensiunea orificiului arborelui. In plus, va fi benefic sa examinati taisul panzei de fierastrau.

Numarul de dinti


Cantitatea de dinti este un alt aspect de luat in considerare. Lamele de fierastrau sunt disponibile cu diferite numere de dinti. De exemplu, unele au patruzeci, iar altele au saizeci. Pentru taierea lemnului de esenta tare, ar trebui sa existe undeva intre 40 si 60 de dinti. Pentru taierea lemnului de esenta tare, 80 de dinti ar fi prea multi si prea rapizi. Lamele cu douazeci de dinti sunt insuficiente. In plus, panzele de fierastrau cu mai putini dinti pot taia materialul mai repede. Cu toate acestea, panzele de fierastrau cu mai multi dinti ar putea sa va ofere un finisaj mai elegant. Prin urmare, in timp ce taiati lemn de esenta tare, asigurati-va ca selectati lama de ierastrau cu un numar corespunzător de dinti.

Materialul si fabricarea


Lamele de fierastrau sunt fabricate din mai multe materiale. Trebuie sa folositi o panza de fierastrau care este mai rezistenta decat materialul pe care intentionati sa il taiati. Selectati o unealta care poate taia lemn de esenta tare si care este mai rezistenta decat lemnul de esenta tare daca intentionati sa taiati lemn de esenta tare. Panzele diamantate sunt fara indoiala cele mai puternice create pana in acest moment. De asemenea, sunt disponibile si lame fabricate din carbura. Carbura este un aliaj care este suficient de rezistent in mod natural. In plus, metalul care a fost adaugat ii semnifica numele. De exemplu, o puteti numi "lama din carbura de wolfram" daca producatorii ii adauga wolfram.

Tratament


Panza circulara isi pastreaza adesea taisul si dureaza mai mult datorită tratamentelor de inalta calitate. In plus, acestea permit panzei de fierastrau sa utilizeze mai putină energie. Cele doua tipuri de tratamente sunt cele pentru placile panzei de fierastrau și cele pentru dinti. Placa panzei de fierastrau este acoperita de catre producător pentru a o proteja de uzura si coroziune. De exemplu, unele panze de fierastrau scumpe au un invelis de teflon. Dintii au, de asemenea, un al doilea strat de acoperire pentru a creste durata de viata a panzei de fierastrau. Dintii panzei de fierastrau s-ar deteriora rapid fara acest invelis. Panza de fierastrau va supravietui mai mult timp daca dintii sunt acoperiti cu un material mai rezistent.

Alte idei interesante

ce-este-frezare-articol-blog

Descopera secretele frezarii metalului: un ghid esential care acopera frezarea orizontala, verticala si CNC, cu o analiza detaliata a masinii de frezat OPTImill...