0761 200 600
contact@utilajexpert.ro
Acceseaza prima pagina
masina-grosime-5-pasi

5 Sfaturi despre cum sa folositi o Masina de Grosime

In general masinile de grosime sunt foarte simplu de utilizat. Cu toate acestea, la fel ca in cazul oricarei masini de acest gen, exista cateva sfaturi si trucuri esentiale pe care trebuie sa le cunoasteti atat pentru a produce cele mai bune rezultate cat si pentru a va proteja. Masina de grosime pentru prelucrare lemn este un instrument extrem de util in orice atelier. Acestea indeplinesc una cele mai importante sarcini in prelucrarea lemnului - netezirea cherestelei si prelucrarea materialului la o anumita grosime. Masinile de grosime pentru lemn sunt foarte utile in atelierul de tamplarie. Astazi vom oferi cateva sfaturi rapide care va vor ajuta sa obtineti un maxim de potential pentru masina de grosime (de banc). Sper sa le gasiti utile. Bineinteles, principala sarcina a unei masini de grosime este de a netezi si a da grosimea lemnului. Nu il veti face drep cu o masina de grosime, ci folositi o masina de rindeluit pentru acest lucru.

1.Materialul

Verificati marginea cherestelei pentru a vedea in ce directie curge fibra. Va fi mai putina smulgere daca rafinati cu firul, mai degraba decat impotriva acestuia. In continuare pe masura ce va apropiati de grosimea dorita penru materialul dumneavoastra, incepeti sa faceti treceri cu o adancime de lucru mai mica, in incercarea de a evita smulgerea. Intodeauna folositi si un suport de rulare pentru material. Cu ajutorul unei masini de Grosime de calitate, precum acest nou model FIXTEC, ar trebui sa puteti realiza suprafete perfect plane.

2. Reglati alimentarea si iesirea

Reglati alimentarea si iesirea mai sus pentru a preveni ca placa sa sa fie degrosata mai adanc la capete decat la mijloc. Pentru a evita aparatia acestor defecte atunci cand folositi masina de grosime setati atat masa de intrare cat si cea de iesire cu 15 mm mai sus decat masa masiini.

3.Mentineti totul lipsit de rumegus

Scapati de rumegus, aceste este unul din cei mai mari dusmani al masinii de grosime pentru lemn . Rumegusul poate patrunde in toate colturile si crapaturile, poate bloca piesele importante, poate bloca piesele in miscare si chiar poate intra in motor ceea ce nu duce doar la o functionare redusa ci in unele cazuri poate provoca chiar si arderea motorului. Prin urmare ori de cate ori folositi o masina de grosime, utilizati instrumente pentru aspirarea si colectarea rumegusului. In plus ori de cate ori este posibil utilizati aer comprimat pentru a sufla rumegusul din componentele esentiale.

4.Curatati suruburile de elevatie

Curatati suruburile de elevatie in mod regulat, aceste suruburi va permit sa modificati inaltimea mesei, in cele din urma acestea se pot bloca rezultatul fiind imposibilitatea de a modifica inaltimea mesei. Folositi alcool si aer comprimat pentru ale curata in mod regulat.

5.Inlocuiti in mod regulat periile motorului

Inlocuiti regulat periile motorului, acestea trebuie verificate cel putin la fiecare 100 de ore pentru a vedea daca exista o uzura mare pe fetele de carbon. Daca fetele de carbon sunt mai scurte de 50 mm, acestea vor trebui inlocuite. 

Daca urmati toate aceste sfaturi, ar trebui sa aveti intotdeauna o masina bine pusa la punct si functionala, capabila sa indeplineasca aproape orice sarcina pe care i-o propuneti.

Alte idei interesante

ce-este-frezare-articol-blog

Descopera secretele frezarii metalului: un ghid esential care acopera frezarea orizontala, verticala si CNC, cu o analiza detaliata a masinii de frezat OPTImill...